open-navfaktor-logo
search
Napušta PSG
Novinarka od povjerenja tvrdi, Romano demantuje: Lionel Messi se (ne)vraća u Barcelonu
Veronica Brunati, novinarka iz Argentine, tvrdi da će se Lionel Messi (35) vratiti u Barcelonu 1. jula 2023. godine, dok je Fabrizio Romano demantovao ovu tvrdju
05.10.2022. u 08:49
get url
text

Jedan od najboljih igrača u historiji fudbala u posljednjoj je godini ugovora s PSG-om, a Brunati tvrdi da će Messi po isteku ugovora ponovo postati član Barcelone.

Novinarka Brunati i Messi poznaju se godinama i do sada su odradili niz velikih intervjua, pa se nju smatra pouzdanim izvorom po pitanju karijere slavnog Argentinca.

Italijanski sportski novinar Fabrizio Romano reagovao je na ovu tvrdnju, ustvrdivši da Argentinac još nije donio odluku o nastavku karijere.

- Izvori bliski Messiju tvrde da će on tek naredne godine da donese konačnu odluku. Barcelona želi da se Messi vrati, dok PSG sprema produženje ugovora. Izvor blizak Messiju tvrdi da fudbaler još nije donio nikakvu odluku - naveo je Romano.

Messi je dres Barcelone nosio 16 godina, odigrao je 778 utakmica i postigao 672 gola. Kao igrač katalonskog giganta osvojio je sve što se moglo osvojiti, uključujući i šest Zlatnih lopti.

Do sedme je stigao kao igrač PSG-a. Messi je 5. augusta 2021. morao napustiti Barcelonu, iako to nije htio. Za to je bio kriv Barcelonin financijski kolaps. Ugovor sa Kataloncima istekao mu je 1. jula 2021. godine, te je službeno bio slobodan igrač.

Iako je sve dogovorio sa Joanom Laportom, predsjednikom kluba, nije mogao biti registrovan za tim sa Nou Campa, pa je sa suzama u očima napustio Barcu i potpisao za PSG.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.