Dio javnosti u Srbiji u ovom slučaju počeo je osuđivati žrtve, zato jer su dugo šutjele o slučajevima silovanja, koje se dešavalo dok su neke od žrtava bile tinejdžerke.

Voditeljica "Pregleda dana" na televiziji "Nova RS" Jelena Obućina, ukazujući na brojne afere koje godinama potresaju Srbiju u kojoj vlada Aleksandar Vučić, stala je na stranu žrtava.

- Neprijatno je, ali mi smo navikli da šutimo. Kad nam kasne plaće, kad nosimo pelene za 300 eura, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkpoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas biju na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kad su bakljade na krovovima dok smo zaključani... - navela je, između ostalog, Jelena Obućina, u svojoj najavi i na kraju poručila:

"Mi šutimo kada ne bismo smjeli i zato više nikada ne pitajte žrtve zašto su šutjele. Nemate pravo. Nego ih podržite da progovore kad god da su spremne".

Pogledajte snimak: