open-navfaktor-logo
search
Izbori u TK
Novinari istjerani iz štaba PDA, optimizam kod SDA i SDP-a
U Kantonalnom odbrou SDA u Tuzli atmosfera je slavljenička, jer svi prate rezultate i uvjerljivo vodstvo Šefika Džaferovića u utrci za Predsjedništvo BiH
07.10.2018. u 23:09
get url
text
Tuzla, izbori 2018

Nakon izbornog dana u Tuzlanskom kantonu u štabovima stranaka u 22 sata nije bila prevelika gužva. Atmosfera u hodnicima kantonalnih sjedišta SDP-a i SDA, djeluje optimistično, dok se to za Pokret demokratske akcije (PDA) to ne može reći.

Jedina stranka koja ima sjedište u Tuzli je PDA, pa je njihov centralni izborni štab večeras smješten u Kristalnoj dvaorani hotela "Tuzla". Nekolicina novinara ušla je u štab PDA, malo prije 22 sata, ali su se tamo zadržali tek nešto više od pet minuta kada im je rečeno da moraju ići. Ostavljeni su da čekaju u holu, a ni nakon sat vremena nema informacija hoće li se iko iz stranke Mirsada Kukića obratiti novinarima i javnosti. Nakon dugog čekanja kratku izjavu novinarima u ime PDA dala je Elzina Pirić.

{$galerijaFotografija}

U Kantonalnom odbrou SDA u Tuzli atmosfera je slavljenička, jer svi prate rezultate i uvjerljivo vodstvo Šefika Džaferovića u utrci za Predsjedništvo BiH. Kada su u pitanju rezultati za Tuzlanski kanton kažu nam da je o tome još rano govoriti. Postoje neki rezultati kojim raspolažu, ali na veoma malom uzorku, tako da je rano govoriti o konačnom rezultatu.

U Kantonalnom doboru SDP-a Tuzla kažu da su zadovoljni izlaznošću, iako je mogla biti i veća.

- Mi smo naše rezultate projicirali na izlasnosti kao što je ova koju imamo u TK. Optimistični smo i zbog činjenice da Denis Bećirović ubjedljivo vodi na izbornim mjestima sa kojih smo dobili rezultate. Imamo podatke i za neke druge nivoe vlasti, koji su za nas povoljni i oebćavaju. U gradovima gdje imamo gradonačelnika i načelnike, također dobro stojimo - kaže Nenad Todorović, potpredsjednik KOSPA-a TK.

Prema podacima kojima raspolaže SDP u TK je na izbore izašlo nešto više od 221 hiljada birača, što je 52 posto. S tim da u ovoj stranci kalkuliraju sa osam do deset posto nevažećih listića, što je pouka iz prethodnih izbora.

 

Izbori u TK
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.