open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Tobola
Novinar "raskrinkao" Kazahstance, zašto je Valiullin stvarno propustio duel protiv BiH?
Fudbalska reprezentacija Kazahstana golom u sudijskoj nadoknadi osvojila je bod na gostovanju kod Bosne i Hercegovine i tako Zmajevima dodatno zakloplikovala borbu za drugo mjesto grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
09.09.2021. u 12:07
get url
text

U meču koji je odigran na Bilinom polju u sastavu kazahstanske selekcije nije bilo 27-godišnjeg Ruslana Valiullina.

Pred duel sa Zmajevima iz tabora Kazahstana je rečeno kako je nastup fudbalera Valiullina pod znakom pitanja, te da će o njegovom nastupu selektor Talgat Baisufinov i saradnici odlučiti na dan utakmice.

Na kraju je odlučeno da igrača koji je s dva gola obilježio remi između Kazahstana i Ukrajine neće biti u sastavu. No, čini se da je problem sasvim druge prirode, a ne da se radi o povredi kako su rekli iz tabora Kazahstana.

Kako tvrdi kazahstanski sportski novinar Aidyn Kozhakhmet, na čije se informacije poziva i ukrajinski portal Sport.ua, Ruslan Valiullin nije igrao zbog pozitivnog doping testa.

- Defanzivac nacionalnog tima Kazahstana i Tobola Ruslan Valiullin bio je pozitivan na doping testu. Ne znam šta se tačno desilo, ali to je bio razlog zbog kojeg nije konkurisao za posljednju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine - rekao je Kozhakhmet, te dodao:

- Još nije poznato koju od nedozvoljenih supstanci je testiranje otkrilo kod Valiullina i nakon kojeg meča je uzet uzorak, ali prema mojim informacijama stvari nisu dobre.

Valiullin nije bio u sastavu Kazahstana u meču protiv Finske, pa je za pretpostaviti da je testiran vjerovatno nakon duela s Ukrajinom kojoj je postigao dva gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.