open-navfaktor-logo
search
Team building
Novi trener Barcelone igrače izveo na večeru u jedan od najboljih španskih restorana
Novi trener Barcelone sinoć je odlučio održati zanimljiv "team building", pa je sve igrače španskog velikana pozvao na zajedničku večeru
17.01.2020. u 15:15
get url
text

Rukovodstvo Barcelone je prije tri dana smijenilo trenera Ernesta Valverdea i na njegovo mjesto imenovalo Quiquea Setiena, koji van Španije i nije pretjerano poznato trenersko ime.

Stručnjak, kojeg mnogi često nazivaju "Cruyffovim učenikom", posljednji trenerski angažman imao je u u redovima Betisa, na čijoj klupi je sjedio u periodu od 2017. do 2019. godine.

Novi trener Barcelone sinoć je odlučio održati zanimljiv "team building", pa je sve igrače španskog velikana pozvao na zajedničku večeru.

Okupljanje fudbalera i druženje uz večeru s novim trenerom nije promaklo španskim medijima, a restoran Via Veneto u kojem je Setien okupio svoje izabranike rangiran je kao treći na listi najboljih restorana u Barceloni, te kao 42. na tlu Evrope, prema internet stranici The Daily Meal.

Da je i sam bio iznenađen činjenicom da je imenovan za novog trenera Barcelone, svjedoči i njegova izjava tokom zvaničnog predstvljanja.

- Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje. Jučer sam prolazio pored krava u mom selu, a sada sam ovdje, treniram najbolje fudbalere na svijetu - rekao je 61-godišnji španski stručnjak.

Zvijezde Barcelone snimljene su nakon večere, a španski mediji istaknuli su kako je kapiten Messi sa smješkom na licu napustio jedan od najboljih evropskih restorana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.