open-navfaktor-logo
search
Izlazi peti broj
Novi Superman je biseksualac u nadolazećem stripu
Superman se prvi put pojavio u stripovima prije skoro 80 godina. Spasio je svijet više od nekoliko puta. Umro je i oživio.
12.10.2021. u 09:08
get url
text
Supermen
Supermen

Do ove godine, međutim, svaka strip serija Supermana bila je prepuna njegove dugogodišnje ljubavi Lois Lane.

No, u nadolazećem izdanju nove serije "Superman", Čelični čovjek ulazi u queer vezu, piše CNN.

Peto izdanje DC stripovske serije "Superman: Sin Kal-Ela" potvrdit će da je novi Superman Jon Kent, dijete Clarka Kenta i Lane, biseksualan nakon što se zaljubio u Jaya Nakamuru, reportera, objavio je DC ove sedmice.

Serija "Superman: Sin Kal-Ela" prati Kenta koji postaje novi Superman. Nakamura, pisac u naočarima, prvi put se pojavio u trećem broju serije kao oslonac za Kenta.

No, u predstojećem petom broju, koji dolazi sljedećeg mjeseca, Kent se zaljubio u novinara.

Pojedinosti o zapletu broja bit će otkrivene u novembru, ali slike iz stripa prikazuju Kenta i Nakamuru kako se ljube. 

Peti broj izlazi 9. novembra. 

Pisac serije Tom Taylor rekao je da je evolucija ovog novog Supermana u skladu s vrijednostima koje je lik oduvijek predstavljao - i, što je važno, odražava iskustva mnogih ljubitelja stripa.

Nakamura i Kent su najnoviji, ali ne i jedini, LGBTQ likova u DC univerzumu. Ranije ove godine, lik Tim Drake, jedan od mnogih Robina koji su se borili zajedno s Batmanom, prihvatio je spoj od muškog obožavatelja. A prije Kenta i Drakea, postojala je Batwoman, poznata i kao Kate Kane, koja je u jednom trenutku bila kažnjena zbog svoje veze s drugom ženom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.