open-navfaktor-logo
search
SNSD-ovac iz Prijedora
Novi skandal u Vladi RS-a: Još jedan ministar prešutio fatalnu saobraćajku, ide li nova ostavka?
Ako je (prešućena) saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom razlog za ostavku, onda Dado Dogan neće biti jedini ministar koji će otići iz nove Vlade entiteta Republika Srpska i prije nego što zaduži kabinet.
23.12.2022. u 11:07
get url
text

Kako Srpskainfo saznaje, gotovo isto se desilo i novoimenovanom ministru rada i boračko-invalidske zaštite iz Prijedora Dragoslavu Kabiću (SNSD).

Izvori ovog portala tvrde da se nesreća desila prije otprilike 15 godina, na putu prema Prnjavoru, a u automobili su bili Kabić i njegov tada najbolji prijatelj.

– U nesreći je nastradao prijatelj. Taj momenat je Kabiću zauvijek promijenio život, više nije bio isti čovjek – ispričao je sagovornik Srpskainfo iz Prijedora.

Kako tvrde izvori ovog portala, Kabić je presuđen za saobraćajnu nesreću, ali zbog protoka vremena novinari nisu uspjeli saznati da li je ležao u zatvoru. Prema nekim izvorima, bio je u zatvoru u Foči, a prema drugima je uspio da ova slučaj izbriše iz sudske evidencije.

Kabić nije bio raspoložen da odgovara na novinarska pitanja u vezi s ovim slučajem.

– To je privatna stvar, zašto pitate? – rekao je.

Kada su ga podsjetili da je njegov slučaj gotovo isti kao i slučaj ministra Dade Dogana, koji ga je koštao funkcije, Kabić je kratko odgovorio:

- Ne bih o tome pričao. Ne mogu vam ništa reći, stvarno. Hvala.

VEZANI TEKST - Ministar Dogan podnijet će ostavku, osvrnuo se na saobraćajku sa smrtnim ishodom zbog koje je bio osuđen

Pravi skandal je nastao u tek imenovanoj Vladi Republike Srpske kada je predsjednik RS-a Milorad Dodik zatražio od premijera Radovana Viškovića da razriješi ministra porodice, omladine i sporta Dadu Dogana iz SP-a, ako sam ne podnese ostavku. Razlog – navodno niko nije znao da je Dogan 2016. osuđen na godinu dana zatvora za saobraćajku sa smrtnim ishodom 2012. godine. Dogan je jučer najavio da će sam podnijeti ostavku.

Ostaje da se vidi da li će lider SNSD-a i predsjednik RS-a Milorad Dodik imati iste kriterije za sve, odnosno da li će i od svog ministra Dragoslava Kabića zatražiti da se sam povuče. Kako ne bi bio razriješen.

Ovo znači da smo u Vladi RS-a, koja je imenovana prije samo dva dana, imali čak tri ministra koja su ranije osuđivana. Osim dvojice spomenutih, to je svakako i Petar Đokić, koji je poodavno osuđivan zbog toga što je njegova firma u Brčkom krala impulse od Telekoma RS-a. Međutim, i Đokiću je ovaj slučaj brisan iz evidencije, tako da je zakonski "čist".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.