A, kako je to već postala praksa, pojavljivanje Đokovića ne može proći bez skandala.

Srbijanski mediji prenijeli su objavu Teniskog savez Srbije (TSS) na kojem se vidi kako Đoković i reprezentativci zajedno uz stručni štab pjevaju "Marš na Drinu".

- Tradicija za dobro jutro i još bolji dan! Ovako Davis Cup reprezentacija Srbije izlazi na svaki meč! Zavirite u svlačionicu reprezentacije koja je prije posljednjeg kola osigurala plasman među osam najboljih na svijetu - napisali su na stranici TSS.

No, ubrzo nakon toga objava je izbrisana. Ali... Ostala je "zapisana" Đokovićeva izjava u kojoj se hvali onim zbog čega bi pametog čovjeka bilo stid.

- Pjevamo Marš na Drinu pred svaki izlazak na teren. Imamo neke rituale - rekao je Đoković nakon mečeva protiv Južne Koreje i Španije, prenosi B92.

Đoković je i prije dvije nepune dvije godine, krajem novembra 2011. godine pozirao je uz stihove pjesme "Marš na Drinu".

VEZANI TEKST - Novak Đoković pozirao uz stihove pjesme "Marš na Drinu"

- U boj krenite junaci svi. Kren'te i ne žal'te život svoj. Cer nek vidi stroj, Cer nek čuje boj. A rijeka Drina, slavu, hrabrost. I junačku ruku srpskog sina - pisalo je na baneru ispred kojeg se fotografisao Đoković, koji je tada objavio TSS.

Inače, pjesma "Marš na Drinu" napisana je za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali se koristila i kasnije tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu posebno kada su u pitanju istočni dijelovi naše zemlje i pokolji koji su na tim prostorima napravljeni nad nesrpskim stanovništvom.

Pitanje je kako će na novi Đokovićev ispad regovati njegovi fanovi iz BiH.