Slijepčević je više puta upozorena da se vrati na izvještaj o sukoba interesa u organima vlasti RS-a za 2021. godinu, jer je govorila o brojnim stvarima koje izlaze iz tog okvira.

Međutim, insistirala je na tome da iznosi suštinu, a na početku je istaknula da joj je rasterećenje danas izlagati u NSRS-u, jer je izvještaj jednoglasno usvojen, a zatim se obratila Nebojši Vukanoviću (Za pravdu i red).

- Niste na odboru slušali mene, nego ste galamili na gospodina Radukića (glavnog revizora op.a.)... Ja sam vas zvala na kafu. Malo sad langsam (polako, op.a.). Malo langsam, gospodine Vukanoviću. Ja sam Slijepčevićka, snaša gačanska - rekla je.

Navela je da je nebitno da iznosi brojke iz izvještaja, jer su zastupnici imali priliku da ga pročitaju u skupštinskim materijalima.

- Da ga ja sad ponovo čitam da vas potcjenjujem kao da ste neuki. Sve ima u materijalu - dodala je.

Potom je počela govoriti kako je "ocrnjena".

- Bila sam u izlozaciji 10, 11 dana, imala sam upalu pluća. Meni gospođa revizorka nije dozvolila tri dana... A ona je umrla poslije toga, ja se izvinjavam. Ali ja nisam Bog da je žalim. Neko je izvršio kaznu... - dodala je Slijepčević.

Zatim je komentarisala ocjene o "političkoj podobnosti":

- Ja ne idem na skupove, ne idem na pjevače. Imaš, brate, Youtube pa gledaj... Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni, a tek u Vlasenici, malo visočije, tek onda, baš onako... - dodala je.

Pri kraju se na kratko ipak vratila na brojke iz izvještaja, pa dodala:

- Šta još hoćete da vam kažem. Je li prošlo deset minuta? Ako je prošlo ja ću prestati, samo tako kažite, niste mi tako rekli pa sam mislila da me prekidate zbog načina moga govora. Hvala puno, mislim da sam suštinu rekla - rekla je Slijepčević na kraju.