open-navfaktor-logo
search
Van stroja
Novi problemi za Liverpool: Povrijedio se još jedan defanzivac
Joe Gomez, centralni defanizivac Liverpoola, povrijedio se na pripremama fudbalske reprezentacije Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).
11.11.2020. u 17:03
get url
text

Gomez se povrijedio tokom treninga na pripremam za prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske. Očekuje se da će engleski selektor Gareth Southgate u srijedu uvečer detaljno objasniti o kakvoj se povredi radi. No, ono što je prema navodima britanskih medija sigurno jeste da će Gomez propustiti sve tri utakmice Engleza u ovom terminu. Naime, Engleska će osim prijateljske utakmice sa Irskom odigrati i dva duela u Ligi nacija protiv Belgije i Danske.

Liverpool već ima velikih problema sa povrijeđenim igračima, posebno u odbrambenoj liniji tima. Ostao je bez ključnog igrača odbrane Virgila van Dijka, kojeg zbog povrede koljena čeka duža pauza. On je operisao ligamenta koljena koje je povrijedio 17. oktobra u gradskom derbiju protiv Evertona.

Aktuelni prvak potom je ostao bez Fabinha, koji je, iako vezni igrač, mijenjao Van Dijka.

Posljednja loša vijest za menadžera Redsa Jurgena Kloppa prije reprezentativne pauze stigla je u nedjeljnom derbiju protiv Manchester Cityja, kada se povrijedio desni bek Trent Alexander-Arnold.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.