open-navfaktor-logo
search
Donijeli zaključak
Novi problemi u SDP-u: Općinski odbor Banovići jednoglasno odlučio da napušta partiju
Općinski odbor SDP-a Banovići jučer je jednoglasno odlučio da zaštitu svojih interesa potraži u okviru novog političkog projekta, saznaje Faktor
26.07.2019. u 16:38
get url
text
Članovi OO SDP-a Banovići

Situacija u SDP-u već neko vrijeme se ne smiruje, a kako sada stvari stoje ubrzo i neće. Općinski odbor SDP-a Banovići jučer je jednoglasno odlučio da zaštitu svojih interesa potraži u okviru novog političkog projekta, saznaje Faktor.

To će po svemu sudeći biti nova politička stranka, koju će činiti kadrovi iz raspuštenog Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, na čijem je čelu bio Enver Bijedić.

- Obzirom da je OO SDP-a Banovići kao i Kantonalna organizacija SDP-a TK, u više navrata insistirala na vraćanju odluka SDP BiH u statutarne i demokratske okvire rada i djelovanja, što nije dalo očekivane efekte, Općinski odbor SDP BiH Banovići zadužuje predsjednika, sekretara, kao i Klub vijećinika da prate i učestvuju u formiranju novog političkog subjekta u kome će ova općinska organizacija profilirati svoje interese - kaže se u zapisniku sa sjednice Općinskog odbora SDP-a Banovići održanog jučer do kojeg je došao Faktor.

U zapisniku je naznačeno da je ovaj zaključak usvojen jednoglasno.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDP-a BiH jučer je odlučilo da iz partije isključi bivšeg predsjednika KO SDP-a Tuzla Envera Bijedića i načelnika Lukavca Edina Delića, o čemu je Faktor pisao.

Upravo su njih dvojica na press konferenciji u Tuzli prošle sedmice najavili formiranje nove stranke, ukoliko Centrala SDP-a ne promijeni odluke donesene na njihovu štetu. To se očito nije desilo i već sada je jasno da će u Tuzli vrlo brzo biti formirana nova stranka, a činit će je veliki broj SDP-ovaca.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.