open-navfaktor-logo
search
Transferi u Tuzli
Novi prelasci iz Socijaldemokrata u DF: "Radi se o ljudima koje je lično zadužio Žarko Vujović"
Žarko Vujović je dan prije zaključenja listi za Opće izbore osvanuo na vrhu liste Demokratske fronte (DF) za Skupštinu Tuzlanskog kantona, nakon što je samo dan ranije napustio Socijaldemokrate (SD) Bosne i Hercegovine. Za Vujovićem su, objavio je DF, otišli još neki dojučerašnji socijaldemokrati.
14.07.2022. u 15:09
get url
text
Novi članovi DF-a pristigli iz SD-a

- U prostorijama Gradske organizacije DF-a Tuzla upriličen je prijem i potpisivanje pristupnica uglednih građana na čelu sa predsjednikom Skupštine TK Žarkom Vujovićem. Pored Vujovića, kao bivšeg predsjednika Gradskog odbora (GO) SD-a Tuzla, DF-u su pristupili i dosadašnji potpredsjednici GO SD-a Tuzla, prof. dr. Ervin Alibegović, dr. Jasmin Brkić, članovi predsjedništva GO SD-a advokat Amir Morankić, Dragana Pantić, predsjednik Savjeta za obrazovanje SD-a Tuzla dr. sci. Damir Džafić te članovi GO SD-a Tuzla i predsjednici mjesnih organizacija mr. mašinstva Denis Bećirović, Salko Fejzić, Nermin Baluković, Muamer Jaganjac, Mario Lovrić, Alen Tomić, Berina Fejzić, Emir Hadžimešić i Ismar Kalesić - saopćeno je jučer iz DF-a.

Generalni sekretar SD-a i nosilac liste ove stranke za Skupštinu TK Husein Tokić kaže da je iz "Gradskog odbora SD-a u DF prešla jedna manja grupa ljudi, koju je lično zadužio Žarko Vujović".

- To neće nanijeti veću štetu SD-u u Tuzli. Mi smo mnogo bolje organizirana partija od DF-a u Tuzli i to ćemo dokazati na izborima u oktobru - rekao je Tokić.

Kada je u pitanju Vujović i njegov odlazak, Tokić smatra da se radi isključivo o nezadovoljstvu pozicijom broj tri na izbornoj listi SD-a.

- Vujović je očekivao da bude nosilac liste, a Predsjedništvo SD-a je odlučilo drugačije. Niko nije naivan da vjeruje da ga je odmah nakon toga tek tako sačekala pozicija broj jedan na listi DF-a. Očigledno je od ranije postojala konekcija Mahira Mešalića (predsjednik GO DF-a Tuzla, op. a.) i Žarka Vujovića te je sve ranije dogovoreno - navodi Tokić.

Nas je optužilo da smo nacionalisti, ističe Tokić, a to isto Predsjedništvo SD-a je Vujovića predložilo da bude predsjednik Skupštine TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.