- U prostorijama Gradske organizacije DF-a Tuzla upriličen je prijem i potpisivanje pristupnica uglednih građana na čelu sa predsjednikom Skupštine TK Žarkom Vujovićem. Pored Vujovića, kao bivšeg predsjednika Gradskog odbora (GO) SD-a Tuzla, DF-u su pristupili i dosadašnji potpredsjednici GO SD-a Tuzla, prof. dr. Ervin Alibegović, dr. Jasmin Brkić, članovi predsjedništva GO SD-a advokat Amir Morankić, Dragana Pantić, predsjednik Savjeta za obrazovanje SD-a Tuzla dr. sci. Damir Džafić te članovi GO SD-a Tuzla i predsjednici mjesnih organizacija mr. mašinstva Denis Bećirović, Salko Fejzić, Nermin Baluković, Muamer Jaganjac, Mario Lovrić, Alen Tomić, Berina Fejzić, Emir Hadžimešić i Ismar Kalesić - saopćeno je jučer iz DF-a.

Generalni sekretar SD-a i nosilac liste ove stranke za Skupštinu TK Husein Tokić kaže da je iz "Gradskog odbora SD-a u DF prešla jedna manja grupa ljudi, koju je lično zadužio Žarko Vujović".

- To neće nanijeti veću štetu SD-u u Tuzli. Mi smo mnogo bolje organizirana partija od DF-a u Tuzli i to ćemo dokazati na izborima u oktobru - rekao je Tokić.

Kada je u pitanju Vujović i njegov odlazak, Tokić smatra da se radi isključivo o nezadovoljstvu pozicijom broj tri na izbornoj listi SD-a.

- Vujović je očekivao da bude nosilac liste, a Predsjedništvo SD-a je odlučilo drugačije. Niko nije naivan da vjeruje da ga je odmah nakon toga tek tako sačekala pozicija broj jedan na listi DF-a. Očigledno je od ranije postojala konekcija Mahira Mešalića (predsjednik GO DF-a Tuzla, op. a.) i Žarka Vujovića te je sve ranije dogovoreno - navodi Tokić.

Nas je optužilo da smo nacionalisti, ističe Tokić, a to isto Predsjedništvo SD-a je Vujovića predložilo da bude predsjednik Skupštine TK.