open-navfaktor-logo
search
Pucnjava u Wisconsinu
Novi prekid u NBA ligi, odgođen i peti duel Nurkićevog Portlanda protiv Lakersa
Košarkaši Milwaukee Bucksa odlučili su bojkotirati petu utakmicu prvog kruga play-offu NBA lige protiv Orlando Magica u znak podrške Jacobu Blakeu, koji je ostao paralizovan od struka naniže nakon što ga je policija u Wisconsinu upucala sedam puta.
27.08.2020. u 06:42
get url
text

Igrači Orlanda pojavili su se u dvorani na zagrijavanju uoči utakmice, ali kada su vidjeli da njihovih protivnika nema i oni su se četiri minute prije predviđenog početka meča otišli u svlačionicu.

Nakon što je u javnost stigla vijest o novoj pucnjavi u kojoj je žrtva policajaca bio tamnoputi Amerikanac, ovoga puta u mjestu Kenosha u Wisconsinu, među NBA timovima koji igraju play-off počelo se razmišljati o bojkotu nastavka takmičenja, a prvi konkretan potez napravili su igrači Milwaukeea, ekipe iz Wisconsina koja je u ligaškom dijelu sezone ostvarila najbolji omjer.

S obzirom da su se nakon reakcije Bucksa pojavile informacije da o bojkotu pobjeda  razmišljaju i igrači ostalih timova, rukovodstvo NBA lige odlučilo je drugi put u ovoj sezoni prekinuti takmičenje.

Zbog ove odluke odgođen je i peti meč prvog kruga doigravanja između Los Angeles Lakersa i Portland Trail Blazersa našeg Jusufa Nurkića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.