open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Novi poraz BiH: Zmajevi nakon preokreta pali u Italiji
Pogodak za Zmajeve postigao je Edin Džeko, dok su mrežu Šehića pogađali Insigne i Verratti
11.06.2019. u 22:37
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi poraz u četvrtom susretu kvalifikacija za EURO 2020. Izabranici Roberta Prosinečkog izgubili su večeras u Torinu od Italije sa 2:1, iako je bh. tim nakon prvih 45 minuta vodio sa 1:0.

Pogodak za Zmajeve postigao je Edin Džeko, dok su mrežu Šehića pogađali Insigne i Verratti.

Prvu veliku šansu na utakmici imala je BiH preko Edina Višće u 18. minuti. Brzonogi Zmaj je sjajno šutirao nakon dodavanja Džeke, ali se jedan Italijan ispriječio i izblokirao njegov šut, koji je završio u korneru.

BiH u 33. minuti stiže do vodstva. Bolja igra krunisana je pogotkom Edina Džeke. Izveli su Zmajevi fenomenalnu akciju, u kojoj su sudjelovali Todorović, Bešić i Višća. Potonji je ubilježio asistenciju.

Mogla je Italija izjednačiti osam minuta kasnije, ali pokušaj iskusnog golgetera Quagliarelle sjajno zaustavlja Šehić.

Bilo je to sve u prvom dijelu, a do kraja vrijedi samo izdvojiti žute kartone za Bešića i Ćivića neposredno pred odlazak na odmor.

I u drugom dijelu Zmajevi su prvi zaprijetili. U 46. minuti nakon centaršuta Višće, glavom najbolje loptu nije zahvatio Gojak.

Ubrzo je uslijedila kazna i izjednačujući pogodak Azzurra. Insigne je sjajno "uhvatio" jedan volej nakon kornera za erupciju oduševljenja italijanskih navijača, koji su večeras mnogo puta nadglasani u Torinu.

Nije tim Roberta Prosinečkog pao nakon izjednačenja Italije. Nasuprot. U 50. minuti Sirigu u posljednji trenutak interveniše ispred Džeke, da bi ubrzo i Ćivić imao dva pokušaja. Domaćin se provukao.

{$galerijaFotografija}

Sirigu je bio u elementu i kada je Višća šutirao pod prečku, a golman Italije poslao loptu u korner.

U nastavku se igralo otvoreno s obje strane. Većih šansi nije bilo, izuzev pokupaja Insignea glavom u 70. minuti, koji je Šehić odbranio.

Međutim, domaćin nije gubio nadu da može do preokreta, što se isplatilo u 86. minuti kada je Verratti matirao Šehića poslije asistencije Insignea.

Italija nakon četiri kola ima maksimalnih 12 bodova i lider je grupe J. Druga je Finska sa devet vdova, Armenija ima šest, Grčka i BiH po četiri boda. Lihtenštajn je bez bodova na kontu.

Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u septembru, utakmicama sa Lihtenštajnom i Armenijom.

Italija - BiH 11.06.2019
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.