Plato Hatidže Mehmedović nalazi se u centru Novog Pazara, a u prisustvu članica Udruženja "Majke Srebrenice" otvoren je u oktobru 2018. godine. Inicijativa da se taj prostor nazove po dugogodišnjoj predsednici Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidži Mehmedović, koja je preminula u julu 2018. godine, potekla je od gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

-Vrlo sam vam zahvalan što niste zaboravili njenu i žrtvu i bol svih majki. Hvala vam što ste ovo učinili za "Majke Srebrenice" i rahmetli Hatidžu - rekao je Salkić u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara.

Podsjetimo, potpredsednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić na poziv BNV-a nalazi se u višednevnoj posjeti Sandžaku, a povodom obilježavanja 21. februara, Dana školstva na bosanskom jeziku u toj regiji u Republici Srbiji.  

On se prilikom boravka u Sandžaku susreo sa predsjednikom općine Tutin Kenanom Hotom, u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, rukovodstvom BNV-a i predsjednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom.

Salkić je u Glavnom uredu BNV-u promovisao i svoju knjigu "Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo", a govorit će i na tribini "Maternji jezik, pravo i obaveza", koja se organizuje kako bi se obilježio 21. februar, Dan školstva na bosanskom jeziku.