open-navfaktor-logo
search
Podrška
Novi Pazar: Izdvojeno više od 40.000 eura za izgradnju Staračkog doma za majke Srebrenice
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Pazara donijeta je odluka da se iz budžeta podrži projekat izgradnje Staračkog doma za majke Srebrenice u Potočarima.
27.05.2021. u 17:14
get url
text

- Grad Novi Pazar će sa svojim skromnim sredstvima učestvovati u izgradnji Staračkog doma za majke Srebrenice u Potočarima, takvu odluku donijeli smo na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća. Mi ćemo izdvojiti novac za izgradnju jednog objekta u okviru tog kompleksa, njegova cijena će biti 40.860 eura. Ovo nisu značajna sredstva, ali svim građanima Novog Pazara je drago da možemo da učestvujemo u jednom takvom plemenitom projektu koji će biti određena sigurnost za naše majke. Majke Srebrenice su naš amanet i mi kroz podršku takvim projektima dajemo doprinos i pokazujemo da brinemo o njima i da one nisu, i nikada neće biti same i zaboravljene - rekao je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

U Novom Pazaru su ranije u nekoliko navrata boravile članice Udruženja "Majke Srebrenice" i udruženja koje okuplja žene Zvornika. One su tokom posjeta najvećem gradu regije Sandžak u Srbiji obišle znamenitosti i kulturno-historijske spomenike u starom dijelu Novog Pazara. Članice dva udruženja obišle su tada i Plato Hatidže Mehmedović koji se nalazi u centru grada gdje su položile cvijeće i proučile dovu za rahmet duši dugogodišnjoj predsjednici Udruženja "Majke Srebrenice". Plato nazvan po rahmetli Mehmedović otvoren je u Novom Pazaru u oktobru 2018. godine.

Udruženja "Majke Srebrenice" i "Žene Srebrenice" donijela su odluku 2020. godine o uručivanju zahvalnice gradonačelniku Novog Pazara, Biševcu, zbog, kako je tada navedeno, pružanja nesebične pomoći majkama Srebrenice.

One su tada navele da su narod Novog Pazara i gradonačelnik Biševac postali veliki prijatelji majki Srebrenice, a da se to pokazalo više puta proteklih godina, kada je, kako je navedeno, tiho i dostojanstveno u više navrata pružena nesebična podrška majkama Srebrenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.