open-navfaktor-logo
search
Osveta navijača
Novi napad: Sa statue Zlatana Ibrahimovića otkinut nos
Glasnogovornica policije u Malmeu Katarina Rusin potvrdila je kako je u vezi s napadom pokrenuta istraga, te da će biti saslušani očevici
23.12.2019. u 07:55
get url
text

Statua Zlatana Ibrahimovića u njegovom rodnom gradu Malmeu, u Švedskoj, ponovo je bila meta napada, javlja Anadolu Agency (AA).

Napadi na statuu popularnog Ibre počeli su nakon što je u medijima objavljena vijest da je kupio pola dionica švedskog fudbalskog prvoligaša Hammarbyja, krajem prošlog mjeseca.

Sa statue Ibrahimovića otkinut je nos, a kompletna statua je ofarbana u bijelo.

Glasnogovornica policije u Malmeu Katarina Rusin potvrdila je kako je u vezi s napadom pokrenuta istraga, te da će biti saslušani očevici.

Statua Zlatana Ibrahimovića u Malmeu je podignuta prije 2,5 mjeseca i ranije je bila na meti napada, a oni su posebno učestali nakon kupovine dionica švedskog kluba.

Ibrahimović je blistavu profesionalnu karijeru počeo u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.