open-navfaktor-logo
search
Serie A
Novi kiks Rome, VAR poništio asistenciju Džeke za pobjedu
U 90. minuti susreta Kalinić je pogodio za 2:1 poslije asistencije Edina Džeke, ali je prvjenac hrvatskog napadača poništen poslije reakcije iz VAR sobe
06.10.2019. u 17:04
get url
text

Fudbaleri Rome danas su još jednom razočarali publiku na Olimpicu. Nakon što su u posljednjem meču pred domaćim navijačima poraženi od Atalante (0:2), izabranici Paula Fonsece danas su remizirali s Cagliarije odigravši 1:1.

Gosti su poveli pogotkom s bijele tačke u 26. minuti, a siguran egzekutor bio je Joao Pedro.

Roma, koju je danas kao kapiten predvodio fudbalski reprezentativac BiH Edin Džeko, brzo je odgovorila. Novi pogodak Dijamanta spriječio je Ceppitelli, koji je ispred Edina loptu ugurao u vlastitu mrežu.

Imala je Roma u nastavku još nekoliko dobrih prilika, neke je imao i upravo bh. napadač, ali se rezultat do kraja utakmice nije primijenio. 

Posebno vrijedi spomenuti situacije iz 90. minute susreta kada je Nikola Kalinić je pogodio za 2:1 poslije asistencije Edina Džeke, ali je pogodak je poništen poslije reakcije iz VAR sobe. Ostalo je 1:1.

Golove s utakmice Roma - Cagliari pogledajte OVDJE.

I drugi rimski klub Lazio danas remizirao je na gostovanju kod Bologne odigravši 2:2,  a svi golovi na ovom susretu pali u prvom poluvremenu.

Ekipa Siniše Mihajlovića, koji je danas ponovo sjedio na klupi svog tima, povela je u 21. minuti Krejcija. Samo dvije minute trajala je prednost domaćeg sastava, a Nebeskoplavi su izjednačili pogotkom Immobilea nakon prve ovosezonske asistencije bivšeg bh. reprezentativca Senada Lulića. Palacio je u 31. minuti vratio prednost Bologni, no šest minuta prije kraja prvog dijela Immobile je drugi golom danas utakmicu vratio u egal.

U nastavku susreta nije bilo golova, ali jeste crvenih kartona. Prvo je u 60. minuti isključen Lucas Leiva poslije drugog žutog kartona, da bi 20 minuta prije kraja Medel dobio direktan crveni karton.

Golove s utakmice Bologna - Lazio pogledajte OVDJE.

Uvjerljivu pobjedu u 7. kolo upisao je sastav Atalante koji je u Bergamu s 3:1 savladao Lecce. Strijelci za pobjedu učesnika grupne faze Lige prvaka bili su Zapata (35), Gomez (40) i Gosens (56), dok je utješni pogodak za goste postigao Lucioni u 86. minuti susreta.

Serie A, 7. kolo:
Roma - Cagliari 1:1
Atalanta - Lecce 3:1
Bologna - Lazio 2:2

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.