open-navfaktor-logo
search
La Liga
Novi kiks Barcelone: Eibar odnio bod sa Nou Campa, Pjanić zaigrao od prve minute
Fudbaleri Barcelone priredili su još jedno neugodno iznenađenje svojim navijačima nakon što su večeras u susretu 16. kola La Lige odigrali 1:1 na domaćem terenu protiv Eibara.
29.12.2020. u 21:08
get url
text

U osmoj minuti Barcelona je imala odličnu priliku da dođe do vodstva, no Martin Braithwaite, koji je u odsustvu Lionela Messija preuzeo odgovornost izvođenja jedanaesterca, nije se proslavio.

Ipak, u 25. minut meča u kojem je od starta zaigrao naš Miralem Pjanić danski napadač je pogodio mrežu Eibara. No, ovoga puta pogodak mu je poništen poslije reakcije iz VAR sobe. Bio je u nedozvoljenom položaju.

Bez golova je okonačno prvo poluvrijeme, a poslije 12 minuta igre u nastavku gosti su stigli do prednosti. Kike je iskoristio poklon Arauja i zatresao mrežu Ter Stegena.

U 66. minuti Ronald Koeman je napravio dvostruku izmjenu. Teren su napustili Pjanić i Griezmann, a u igru su ušli Coutinho i Trincao.

Samo minut kasnije Barca je izjednačila. Pogodio je Dembele poslije asistencije Firpa, no to je bilo sve što je Barcelona uspjela napraviti do kraja utakmice.

Katalonci sada imaju sedam bodova manje u odnosu na vodeći Atletico Madrid, koji je odigrao dva susreta manje u odnosu na klub našeg reprezentativca.

U susretu koji je odigran ranije danas Sevilla je Villarreal sa 2:0.

Golove s utakmice Barcelona - Eibar pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.