open-navfaktor-logo
search
Protiv muslimana
Novi islamofobni napad u Šri Lanki: Zapaljena fabrika
Kardinal Malcolm Ranjith osudio je napade na muslimane koji su učestali nakon terorističkih napada 21. aprila i pozvao sve etničke i vjerske grupe na zajedništvo
15.05.2019. u 09:12
get url
text

Antiislamske grupe zapalile su fabriku koju vode muslimani, a koja je smještena na sjeveru Kolomba, u Šri Lanki, prenosi Anadolu Agency (AA). Na materijalu podijeljenom u vijesti koju je objavio BBC moguće je vidjeti uništene stvari u fabrici.

S druge strane, kardinal Malcolm Ranjith, nadbiskup Kolomba, osudio je napade na muslimane koji su učestali nakon terorističkih napada 21. aprila i pozvao sve etničke i vjerske grupe na zajedništvo. Kardinal Ranjith smatra kako je neophodno što prije zaustaviti napade na muslimane.

-Nemojte se bojati pred ovim zlonamjernim napadima i budite strpljivi - rekao je on obraćajući se muslimanima.

Smatra kako svi zajedno trebaju izgraditi Šri Lanku u kojoj će pripadnici svih nacija i religija živjeti u suživotu.  Osvrnuo se i na napade na džamije i prodavnice u vlasništvu muslimana.

-Vidimo da pojedine grupe napadaju prodavnice i bogomolje, te želimo da to ne čine. Znamo da ove grupe imaju političke poveznice - rekao je on.

U seriji napada u Šri Lanki izvedenim 21. aprila poginule su najmanje 253 osobe.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.