open-navfaktor-logo
search
Osim slaže tim
Novi defanzivac sutra na Grbavici, Željo dovodi još dva pojačanja
Aleksandar Kosorić je raskinuo ugovor sa Balzanom i pojačat će tim sa Grbavice 
16.01.2020. u 10:58
get url
text

Fudbaleri Željezničara jučer su počeli pripreme za proljetni dio sezone, a na prvom treningu bilo je i nekoliko novih igrača.

Trener Amar Osim odlučio je sa posudbi vratiti nekoliko fudbalera, a ekipi je priključeno i nekoliko juniora. Od pojačanja, predstavljeni su Ivan Lendrić i Aleksandar Jovanović, a Plavi će od vikenda biti jači za još jednog stopera.

To je Aleksandar Kosorić, nekadašnji kapiten Želje, koji je raskinuo ugovor sa Balzanom sa Malte, a nakon što se danas vrati u BiH priključit će se timu sa Grbavice i sutra odraditi prvi trening sa novim-starim saigračima.

No, sa njim lista pojačanja nije zaključena. Na Grbavicu bi trebali stići i jedan iskusni veznjak, te desni bek, koji će se ekipi priključiti do polaska na pripreme u Tursku (31. januara).

Plavi će danas i sutra obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu Hills, a u nedjelju, 19. januara, u jutarnjim satima otputovat će u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara.

Tokom boravka u Hercegovini Željezničar će odigrati tri pripremne utakmice - 21. januara protiv Veleža, 25. januara protiv Širokog Brijega, te 29. januara protiv Rudeša.

Željezničar 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u Antalyju. Zakazane su tri provjere - 3. februara je susret protiv Olimpije, dva dana kasnije s Akhmatom, a 10. februara s ukrajinskom Zoryom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.