open-navfaktor-logo
search
Vesele note
Novi album Nene Murića do kraja godine pred publikom
Neno Murić sa svojim saradnicima intenzivno je radio na pjesmama za novi album koji je dobio naziv po njegovom velikom hitu "Baraba mekog srca", a izaći će pod etiketom Hayat produkcije.
16.09.2020. u 08:22
get url
text

Na ovom muzičkom materijalu će se naći trinaest pjesama koje potpisuje Neno, ali i nekoliko poznatih autora iz BiH i regiona.

- "Baraba mekog srca" je hit koji je obilježio jednu fazu moje karijere, zato mi je nekako bilo logično nasloviti album baš ovom pjesmom. Čak me mnogi prijatelji odmilja zovu "barabom". U meni se bore dvije ličnosti. Jedna koju karakterizira vesela nota i druga koja s vremena na vrijeme upadne u melanholiju. Zato ću priznati da mi je po karakteru za nijansu bliža emotivna balada "Stope da ti ljubim", koju je komponovao Hari Varešanović i koja je trasirala moj muzički put. Na novom albumu će se naći 13 pjesama. Nisam sujevjeran i vjerujem da će mi broj 13 donijeti sreću. Više od pola albuma čine pjesme u koje sam "upleo svoje prste" i otkrio dio svoje duše. Uz mene, kao autori su tu još Saša Milošević Mare, Edvin Hadžić, Azur Jahić i Edi Ramičević. Izdavač će biti Hayat Production. Veoma sam zahvalan na podršci direktoru Ahmedu Švrakiću i njegovom timu, koji se trude promovisati i unaprijediti našu muzičku scenu - kaže Neno Murić.

Prije nešto manje od dva mjeseca Neno je publici poklonio pravi ljetni hit "Bambina". Nakon promocije albuma, ponovo ulazi u studio i priprema nove pjesme.

- Za mene je ovo vrlo produktivna faza. Okružio sam se ljudima koji razmišljaju slično kao ja i stalno smo u studiju. Uradili smo puno toga u periodu koji je iza nas. Čak smo komponovali i za druge izvođače. Moj saradnik i prijatelj Edvin Hadžić opremio je studio i na neki način me pokrenuo da zajedno radimo. Dok svi odmaraju, mi radimo i znam da ćemo brzo ubirati plodove svog rada - govori pjevač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.