open-navfaktor-logo
search
Divan jesenji dan
Novembarsko sunce i Sarajevo prepuno turista
Drugog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od deset do 15, a dnevne od 15 do 21 stepen
10.11.2018. u 14:35
get url
text

{$galerijaFotografija}

Sunčano vrijeme i temperatura od 16 stepeni Celzijusa razlog je što je veliki broj Sarajlija i turista dan odlučio provesti u šetnji ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Iako je novembar, mjesec kada možemo očekivati snijeg i niske temperature, vremenske prilike su ove godine nešto drugačije. Sunce i temperature iznad prosjeka, neuobičajene za ovaj dio godine, izmamile su veliki broj domaćih i stranih turista koji uživaju u znamenitostima bosanskohercegovačke prijestolnice.

Mnogo je i onih koji su popodnevnu kafu odlučili popiti u baštama lokalnih kafića. Sunčano vrijeme i temperature do 23 stepena mogu se očekivati i u narednim danima.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Dnevne temperature kretat će se od deset do 17, na jugu do 19 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od deset do 15, a dnevne od 15 do 21 stepen.

Sunčano vrijeme očekuje se i u ponedjeljak. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od četiri do deset, na jugu od deset do 14, a dnevne od 16 do 22 stepena.

I u utorak se očekuje sunčano vrijeme sa jutarnjim temperaturama od tri do devet, na jugu od deset do 14, a dnevne od 16 do 22 stepena.

U srijedu jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od devet do 14, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 18 do 23 stepena Celzijusa.

Jesen u Sarajevu 10.11.2018
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.