Ova ekološka akcija u organizaciji Grada Sarajeva kojoj su se priključili gradonačelnik Abdulah Skaka, ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS, Nihada Glamoč i direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmin Terović, zasadivši nove sadnice, doprinosi zaštiti i obogaćivanju prirodnih resursa Trebevića.

Pošumljavanjem novih sadnica koje će rasti i krasiti ovaj najveći park prirode nadomak centra grada, još jedna je aktivnost aktuelne gradske administracije u cilju daljnje revitalizacije i uređenja Trebevića.

- Nakon puštanja u rad nove žičare, nastavili smo sa realizacijom isto tako važnih infrastrukturalnih projekata. Među tim sadržajima je svakako značajani segment uređenje okoliša, kako bi dprinjeli stvaranju čišćeg, zdravijeg i ljepšeg okruženja najpopularnijeg izletišta građana Sarajeva - istaknuo je Skaka.

Tako su Grad Sarajevo i država Bosna i Hercegovina, zajedno sa državama širom svijeta, obilježile 22. april i podržale ovu značajnu globalnu inicijativu pošumljavanja, čišćenja i održavanja planete Zemlje s ciljem skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode, navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.