open-navfaktor-logo
search
Usvojeno više zakona
Nove redovne sjednice NSRS-a nema do septembra
Narodna skupština RS-a danas je na 11. redovnoj sjednici usvojila šest zakona i jedan nacrt zakona.
22.07.2020. u 12:11
get url
text

Usvojeni su  -  Zakon o izmjenama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju – po hitnom postupku, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o podsticajima u privredi – po hitnom postupku, Zakon o sportu RS-a, Zakon o poreskom postupku, Zakon o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji.

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu. Na kraju glasanja, predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović je najavio da nova redovna sjednica neće biti zakazivana u avgustu.

- Ako bude zahtjeva za posebnu sjednicu, predložit ćemo, ako ne bude, nije za očekivati da bude redovna sjednica idućeg mjeseca  - rekao je Čubrilović.

Zastupnici su u sklopu tačke izbor i imenovanja, odbili prijedlog da se Duško Vukotić, inače predsjednik Udruženja veterana RS-a, izabere za člana Odbora boračko-invalidske zaštite RS-a. Ovaj prijedlog su ranije, tokom rasprave, posebno kritikovali poslanici opozicije, uz kvalifikacije da je Vukotić blizak vlasti u RS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.