open-navfaktor-logo
search
Neće doći na sastanak
Nove odbijenice: Zrinjski i Široki Brijeg zahvalili se Sarajevu na pozivu
Željezničar se zahvalio Sarajevu na pozivu na sastanak premijerligaških klubova, a isto je uradio i Zrinjski.
29.04.2021. u 11:00
get url
text

- Zrinjski želi obavijestiti javnost da je odbio poziv FK Sarajevo na zajednički sastanak klubova Premijer lige BiH - saopćio je klub iz Mostara.

VEZANI TEKST - Željo odbio poziv Sarajeva: Nećemo prisustvovati sastanku

- Iako je naš klub uvijek spreman na konstruktivan razgovor, pogotovo o temama koje su navedene u dostavljenom dnevnom redu - "Premijer liga u budućnosti" i "Osnivanje udruženja premijerligaša", Zrinjski najiskrenije vjeruje da o tako ozbiljnim temama treba razgovarati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa, a svi smo svjedoci da to danas, nažalost, nije slučaj.

Naime, tako ozbiljne teme su izuzetno važne i kao takve zaslužuju ozbiljnu pripremu, a nikako ne ad hoc prijedloge i to u trenutku kada najmanje razgovara o konstruktivnim idejama za dobrobit Premijer lige. Stoga smo predložili da se navedeni sastanak prolongira za početak juna, odnosno nakon završetka aktuelne sezone - saopćeno je iz Zrinjskog.

Potez Zrinjskog pratio je i njihov rival u meču 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg.

- Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost kako predstavnici NK Široki Brijeg neće prisustvovati današnjem sastanku iniciranom od strane FK Sarajevo - navode iz tima sa Pecare u svom saopćenju, a poziv za sastanak su dobili 26. aprila 2021. godine.

- S obzirom na okolnosti u kojima je iniciran sastanak (nezadovoljstvo suđenjem na pojedinim utakmicama), mišljenja smo kako bi razgovor o predloženim temama koje smo naknadno dobili mogao biti čak kontraproduktivan. Također, mišljenja smo kako bi predložene teme sastanka trebalo kvalitetno pripremiti i raspraviti na koncu sezone u atmosferi bitno drugačijoj od one u kojoj trenutačno svi zajedno egzistiramo - poručili su iz Širokog Brijega, te dodali:

- Napominjemo kako ostajemo otvoreni za daljnje korake i podržavamo inicijativu za osnivanjem Udrudženja premijerligaša i svih koraka koji će doprinijeti podizanju kvalitete domaćeg nogometa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.