open-navfaktor-logo
search
Odluke
Nove mjere Vlade Srbije u borbi s koronavirusom
Na današnjoj sjednici Vlade Srbije, donijete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka o zabrani napuštanja domova od 17 sati do pet sati ujutru.
22.03.2020. u 15:47
get url
text

Izuzetak je nedjelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 sati i prije pet sati ujutro, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 sat. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvjesto metara od mjesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smiju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi s virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cijena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

. Vlada Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi s virusom COVID-19 i redovno će obavještavati građane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobijedimo ovu zaraznu bolest / zaključeno je iz Vlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.