open-navfaktor-logo
search
Zaštita stanovništva
Nove mjere: Od 2. marta zaključavaju se Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi...
Komisija za zaštitu stanovništva od COVID-19 Crne Gore, a na prijedlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je danas nove mjere, prema kojima će više gradova, među kojima su Podgorica, Cetinje i Herceg Novi, biti zaključano.
28.02.2021. u 20:58
get url
text

Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja ove zemlje, mjere stupaju na snagu od utorka - 2. marta, a pored mjera koje nastavljaju važiti u općinama Budva i Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorija općina Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine, prenose Vijesti.

Ovim mjerama izuzeti su oni građani koji gradove napuštaju zbog obavljanja redovnih radnih zadataka, što će se kontrolirati na osnovu potvrde poslodavca, odlaze na liječenje uz medicinsku dokumentaciju ili njeguju osobe koje, usljed bolesti, stanja ili posljedica povreda, ne mogu same o sebi brinuti.

Od ove naredbe izuzeti su i studenti koji putuju od mjesta prebivališta do sjedišta ustanove visokog obrazovanja, a na osnovu potvrde te ustanove, odnosno uredno popunjenog i ovjerenog indeksa.

Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju i općinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Ulcinj i Plužine.

Ova mjera stupa na snagu od sutra - 1. marta, a važit će do 10. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.