Saradnja

Novalić sa britanskim komesarom Mitchellom: Istaknuta tri bitna cilja

Objavljeno: 14.05.2019. u 13:04

Razgovarano je i o turizmu, za kojeg je ocijenjeno da je jedna od najperspektivnijih i najplodonosnijih grana domaće privrede

FOTO: Vlada FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, komesara Velike Britanije za trgovinu u Evropi Andrewa Mitchella i britanskog veleposlanika u BiH Matta Fielda.

U razgovorima je naglašena potreba proširenja ekonomske suradnje Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, uzimajući u obzir i Brexit, jer je naša zemlja, pristupanjem Sporazumu o suradnji i pridruživanju, preuzela i obvezu poštivanja i provedbe regula Europske unije, pa tako i onih koje će se odnositi na buduće trgovinske odnose EU i Velike Britanije. Međutim, uz obostranu želju i interes dviju zemalja, sva pitanja mogu biti razriješena i razmjena podignuta na višu razinu, rečeno je tijekom susreta.

Upoznajući goste s planovima Vlade FBiH koji se odnose na poboljšanje poslovnog okruženja, premijer Novalić je istaknuo tri bitna cilja. Jedan od njih je brza registracija novih kompanija, što će biti omogućeno kroz one-stop shop sustav, a treba raditi i na smanjenju parafiskalnih nameta, te smanjenju opterećenja na rad.

Razgovarano je i o turizmu, za kojeg je ocijenjeno da je jedna od najperspektivnijih i najplodonosnijih grana domaće privrede. Osim što i sam donosi velike prihode, pozitivno utječe i na razvitak drugih djelatnosti, kao što su proizvodnja hrane i hotelijerstvo, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije