Sastanak u Sarajevu

Novalić razgovarao s Fieldom i Fiellerom o reformama

Objavljeno: 08.10.2019. u 15:05

Novalić je naglasio da Federacija BiH sad u fokus želi staviti reformu javnih preduzeća, mlade i ekologiju, te nastaviti s reformama iz oblasti ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije

FOTO: Vlada FBiH

Federalni premijer Fadil Novalić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthewom Fieldom i predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova te zemlje zaduženim za Bosnu i Hercegovinu Danielom Fiellerom o aktivnostima Vlade FBiH vezanim za novi program socio-ekonomskih reformi.

Novalić je naglasio opredjeljenje Vlade FBiH za nastavkom reformi naglasivši da Federacija BiH sad u fokus želi staviti reformu javnih preduzeća, mlade i ekologiju, te nastaviti s reformama iz oblasti ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Fieller je kazao da Velika Britanija daje apsolutnu podršku reformama koje su najvažnije bh. građanima, a ambasador Field je istakao dobru dosadašnju saradnju s Vladom FBiH.

Na sastanku je rečeno i da je nastavak cestogradnje od ključne važnosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije