open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Sarajevu
Novalić razgovarao s Fieldom i Fiellerom o reformama
Novalić je naglasio da Federacija BiH sad u fokus želi staviti reformu javnih preduzeća, mlade i ekologiju, te nastaviti s reformama iz oblasti ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije
08.10.2019. u 15:05
get url
text

Federalni premijer Fadil Novalić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthewom Fieldom i predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova te zemlje zaduženim za Bosnu i Hercegovinu Danielom Fiellerom o aktivnostima Vlade FBiH vezanim za novi program socio-ekonomskih reformi.

Novalić je naglasio opredjeljenje Vlade FBiH za nastavkom reformi naglasivši da Federacija BiH sad u fokus želi staviti reformu javnih preduzeća, mlade i ekologiju, te nastaviti s reformama iz oblasti ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Fieller je kazao da Velika Britanija daje apsolutnu podršku reformama koje su najvažnije bh. građanima, a ambasador Field je istakao dobru dosadašnju saradnju s Vladom FBiH.

Na sastanku je rečeno i da je nastavak cestogradnje od ključne važnosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.