open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Novak Đoković i supruga Jelena pozitivni na koronavirus
Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, pozitivan je na koronavirus.
23.06.2020. u 14:05
get url
text

Rezultati su pokazali da je srpski teniser zaražen virusom COVID-19, potvrdio je teniser.

Kako se navodi, Đoković se osjeća dobro, nema nikakve simptome i sada ga očekuje samoizolacija u trajanju od 14 dana.

Pošto je otkriveno da nekoliko učesnika Adria toura ima COVID-19, Đoković je iz predostrožnosti uradio test na ovaj virus i rezultati su pokazali da je pozitivan.

- Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna - potvrdio je Đoković.

Od učesnika u Zadru do sada je utvrđeno da su pored Dimitrova zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki...

- Sve što smo uradili u protekli mjesec, radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fair-play. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana - navodi se u saopćenju Novaka Đokovića.

Sada je izvjesno da će Adria Tour u Banjoj Luci (3. juli) biti otkazan, kao i egzibicioni meč između Đokovića i Džumhura koji je planiran za 5. juli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.