open-navfaktor-logo
search
Uskoro otvorenje
Nova zgrada N/FSBiH polako poprima konačni izgled
Radovi na novoj zgradi N/FSBiH odvijaju se užurbano, a svečanom otvaranju nove "kuće bh. fudbala" prisustvovat će veliki broj zvanica
29.10.2018. u 15:49
get url
text

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine krajem aprila 2015. godine kupio je uz pomoć novca koji mu je donirala UEFA (oko šest miliona KM) zgradu nekadašnjeg Geodetskog zavoda koja se nalazi pored Općine Novi Grad, odnosno prekoputa RTV doma.

Iako je ranije bilo planirano da Savez do kraja 2015. godine preseli u novu zgradu, tender za adaptaciju zgrade raspisan je tek u desetom mjesecu 2016. godine, a posljednje informacije govore kako bi se novi dom N/FSBiH svečano trebao otvoriti 22. novembra.

Radovi na novoj zgradi N/FSBiH odvijaju se užurbano, a svečanom otvaranju nove "kuće bh. fudbala" prisustvovat će veliki broj zvanica. Među njima trebao bi biti i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

{$galerijaFotografija}

Nova zgrada, koja raspolaže sa oko 3.500 kvadratnih metara prostora, imat će moderni kongresni centar sa tri sale za potrebe kongresa, konferencija, seminara, zatim, restoran sa kuhinjom, muzej, odnosno trofejna sala, kao i fan shop, uz druge neophodne sadržaje za rad Saveza. Kancelarijski prostor će biti usklađen sa organizacionom strukturom Generalnog sekretarijata.

Osim svega navedenog zgrada N/FSBiH će imati veliki broj parking mjesta za uposlenike, ali i za goste Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.