open-navfaktor-logo
search
Pripreme u Turskoj
Nova pobjeda Slobode, težak poraz Mladosti
Fudbaleri Mladosti poraženi su u četvrtoj utakmici na pripremama u Antaliji, a bolji od ekipe iz Doboja kod Kaknja s 5:1 bio je moskovski Torpedo.
06.02.2020. u 15:50
get url
text

Poraz od ruskog drugoligaša za člana Premijer lige BiH bio je treći na pripremama u Turskoj. Prethodno je Mladost remizirala protiv Spartaka iz Subotice (2:2), a potom su uslijedili minimalni porazi od turkmenistanstvo Altyn Asyra i makedonske Akademije Pandev.

-

-


Pitanje pobjednika u današnjem susretu bilo je riješeno već poslije prvih 45 minuta, nakon koji je ruski sastav imao tri gola prednosti. Torpedo je poveo golom Rudenka u sedmoj minuti. Samo devet minuta kasnije Fadeev je udvostručio prednost Moskovljana, da bi Rudenko drugim golom na meču povisio na 3:0.

-


Početkom drugog dijela Atajić je s bijele tačke smanjio na 1:4, da bi Sergeev 20 minuta prije kraja utakmice postavio 4:1. U sudijskoj nadoknadi Mladost je primila i peti pogodak, a vlastitu mrežu pogodio je Aladin Isaković.


U skoro isto vrijeme igrala se i utakmica između Slobode i rumunskog Metaloglobusa iz Bukurešta, a Tuzlaci su i u ovom meču slavili s 2:1.

Klub sa Tušnja je u prošloj kontrolnoj utakmici trijumfovao s 2:1, i to upravo protiv današnjeg protivnika Mladosti.

Sloboda je povela u finišu prvog dijela igre golom Smajića, a rumunski tim uspio je izjednačiti 20 minuta prije kraja meča.

Rezultat se nije mijenjao sve do 83. minute utakmice, kada je Mujagić dobru povratnu loptu Ristića pretvorio u novo vodstvo Slobode. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, pa su Tuzlaci, za koje je ovo bio posljednji kontrolni meč u Turskoj, zabilježili još jednu pobjedu.

Generalnu probu pred nastavak sezone Sloboda će odigrati 15. februara, a protivnik će im biti bijeljinski Radnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.