open-navfaktor-logo
search
Od 30. aprila
Nova naredba: Ako nemaju uvjete za kućnu samoizolaciju, Brčaci moraju u karantin
Komandant Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izdao je naredbu o izmjeni naredbe kojom se građani Brčko distrikta, koji u BiH ulaze iz inostranstva, nakon procesa u trijažnoj ambulanti, smještaju u šatorsko naselje na stadionu FK Jedinstvo do utvrđivanja postojanja uvjeta za kućnu samoizolaciju.
29.04.2020. u 12:24
get url
text

Ispunjavanje uvjeta za kućnu samoizolaciju utvrđuje Ured gradonačelnika. Postojanje uvjeta za kućnu samoizolaciju podrazumijeva najmanje jednu prostoriju u kojoj će boraviti osoba u samoizolaciji, a koja je odvojena od korištenja ostalih ukućana i ima odvojen mokri čvor, saopćila je u srijedu Vlada Distrikta.

Ako ne postoje uvjeti za kućnu samoizolaciju, stanovniku Brčkog koji se vratio iz inostranstva, rješenjem načelnika Odjela za zdravstvo i ostale usluge određuje se mjera karantina u trajanju od četrnaest kalendarskih dana.

Vrijeme provedeno u karantinu uračunava se u vrijeme trajanja mjere kućne samoizolacije, a ova naredba počet će se primjenjivati od 30. aprila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.