open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Nova javna rasvjeta na 30 lokacija u novogradskim naseljima
Općina Novi Grad Sarajevo implementira projekat izgradnje nove LED javne rasvjete i poboljšanja postojeće na 30 lokacija na prostoru općine.
29.09.2022. u 12:24
get url
text
LED rasvjeta

Radovi se izvode u sklopu LOT-1 programa koji obuhvata izgradnju rasvjete u mjesnim zajednicama "Dobroševići", "Reljevo", "Zabrđe", "Dolac" i "Buča Potok".

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 100.000 KM, u okviru kojih će se izvršiti postavljanje oko 120 novih LED rasvjetnih tijela, što će doprinijeti boljoj osvijetljenosti naselja i sigurnosti građana.

Ovim projektom će između ostalog biti riješen dugogodišnji problem osvjetljenja dijela ulica Reljevska i Paljevska u MZ "Reljevo" do kombi okretaljke.

Pored toga, nova LED javna rasvjeta bit će izgrađena u dijelovima općine koji do sada nisu bili osvjetljeni, što je otežavalo kretanje pješaka i učesnika u saobraćaju.

Izvođač radova je Konzorcij firmi Nexen-Telinvest, Next energy d.o.o. Banja Luka, a stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova provodi firma Entazis konsalting d.o.o. Sarajevo.

Također, je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova na rekonstrukciji postojeće javne rasvjete u naseljima Čengić Vila, Dobrinja 1 i rasvjete duž šetnice Bulevar branilaca Dobrinje, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.