Svi smještajni kapaciteti su već ranije bili zauzeti, a veliki broj Sarajlija, ali i gostiju odlučio je Novu godinu dočekati na planini. 

Iako nije bilo padavina, KJP ZOI '84 omogućio je da se može skijati i uživati na ovoj olimpijskoj ljepotici i u novogodišnjoj noći. 

Kako je ranije najavio direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda ove godine izdvojen asu značajna finansijska sredstva kako bi se posjetiteljima i skijašima omogućio dobar provod i kvalitetan sadržaj. 

Kako je ranije najavio u okviru Sarajevo Winter Festa muzički i zabavni sadržaji u gradu, na Bjelašnici, Igmanu i Trebeviću dovesti će regionalne zvijezde poput Crvene jabuke, Zabranjenog pušenja, Kiki Lesendrić i Piloti, Letu štuke, Regina, Konvoj kao i mlade muzičke nade, a ljubitelji elektronske muzike uživati će u nastupima poznatih DJ-eva.

- Cilj je produžiti trajanje zimske turističke sezone, povećati turistički promet i prihode od turizma, te ponuditi zanimljive sadržaje turistima i lokalnom stanovništvu - naveo je Magoda ranije.