open-navfaktor-logo
search
Sa Pjanićem
Nova era sa Sarrijem: Da li je ovo pakleni sastav Juventusa za narednu sezonu?
Među pojačanjima spominju se Paul Pogba, Isco, Kieran Trippier, Matthijs de Ligt i Mauro Icardi
04.06.2019. u 22:05
get url
text

Juventus će uskoro imenovati novog trenera, a s dolaskom Maurizija Sarrija kreće i nova era trofejnog italijanskog kluba.

Tako bar najavljuju mediji sa Čizme. Stara dama već sada ima moćnu ekipu, predvođenu Cristianom Ronaldom, a sa nekoliko novih zvijezda to će biti paklen tim koji će krenuti u pohod na krov Evrope.

Među pojačanjima spominju se Paul Pogba, Isco, Kieran Trippier, Matthijs de Ligt i Mauro Icardi.

A mediji su već počeli sastavljati tim koji bi već u prvom kolu mogao istrčati na teren. SofaScore je tako sastavio paklenih 11, od kojih bi zaista trebao drhtati ostatak Starog kontinenta,

Na golu će i sljedeće sezone bit će Wojciech Szczesny, dok bi u zadnjem redu uz Leonarda Bonuccija i Giorgio Chielliniji trebala zaigrati dvojica novajlija. Jedan je Kieran Trippier, za kojeg je Juve navodno spreman ponuditi oko 40 miliona eura Tottenhamu, te Matthijs de Ligt, zvijezda Ajaxa, kojeg bi mogli platiti 80 miliona eura.

Na lijevom boku Sarri prema pisanju italijanskih medija vidi Leonarda Spinazzolu, 26-godišnjaka koji se ove sezone vratio s posudbe iz Atalante.

Najveću promjenu Juventus bi mogao doživjeti na sredini terena. Miralem Pjanić bi, ipak, mogao ostati, a njemu bi se u veznom redu trebali pridružiti Pogba i Isco, koji je nezadovoljan u Realu.

Cristiano Ronaldo i Federico Bernardeschi glavni su kandidati za krilne pozicije, a Italijani tvrde kako će Mauro Icardi iz Intera biti Juventusova devetka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.