open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci u polufinalu
Nova bruka Plavih: Željezničar nakon penala ispao iz Kupa BiH
Samo četiri dana nakon što su Željezničar savladali u susretu 21. kola Premijer lige, fudbaleri Tuzla Cityja isto su učinili i u meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem su tim sa Grbavice savladali poslije boljeg izvođenja penala nakon što je rezultat nakon 90 minuta glasio 1:1.
10.03.2021. u 16:10
get url
text

Drugo poluvrijeme utakmice na Tušnju bilo je mnogo zanimljivije u odnosu na prvih 45 minuta, iz kojeg se teško šta moglo izdvojiti.

Poslije samo pet minuta igre u nastavku Petar Mišić je dobro centrirao, a mrežu Josip Bendera pogodio je Goran Brkić.

Deset minuta kasnije Željezničar je stigao do izjednačenja. Siniša Stevanović je srušen u kaznenom prostoru domaćina, a najstrožiju kaznu u izjednačenje pretvorio je Samir Bekrić.

U 62. minuti Tuzlaci su mogli do nove prednosti, a ponovo je u prilici bio Brkić, no loptu nije uspio iskontrolisati na željeni način, pa je završila u gol-autu.

U posljednjim trenucima utakmice Željo je mogao izbjeći penale, ali je lopta poslije šuta Ramović pogodila stativu i odbila se u ruke Azira Muminovića, pa je odluka o drugom polufinalisti Kupa BiH pala nakon izvođenja penala.

Semir Štilić je promašio prvi penal za Plave sa Grbavice, tačnije lopta je poslije njegovog šuta pogodila prečku, a Lučić je doveo Tuzlake u prednost. 

U drugoj seriji Ikić je matirao Muminovića, dok je Rustemović bio siguran za Tuzlake. U trećoj seriji bili su sigurni Ledrić i Ubiparip.

Nakon što je Muminović odbranio udarac Vrhovca, Morris je promašio kompletan okvir gola gostiju iz Sarajeva.

Historijski plasman Tuzla Cityju u polufinale Kupa BiH donio je golman Muminović, koji je odbranio penal Miličeviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.