Susret je na programu u nedjelju 23. maja sa početkom u 17 sati, a Rođeni su u prodaju pustili donatorske karte za ovaj meč.

- S obzirom na tabelu Premijer lige BiH, koja pokazuje da je FK Velež na 3. mjestu sa 55 osvojenih bodova, što je dva više od pratilaca Širokog Brijega i Zrinjskog (53), pobjeda u navedenoj utakmici dovodi nas na korak od povratka u evropska takmičenja!

Mi, Rođeni, najbolje znamo kroz kakva smo sva iskušenja prošli kako bismo došli u poziciju da se opet borimo za sami vrh tabele, a samim tim i za povratak na evropsku scenu, gdje je Velež zadnji put igrao 7. decembra 1988. godine, u osmini finala Kupa UEFA, kada je u Mostaru gostovao Hearts iz Škotske.

Rođeni su golovima Semira Tuce i Vladimira Gudelja slavili 2:1, što nije bilo dovoljno s obzirom da je u prvoj utakmici Hearts slavio rezultatom 3:0.

Do ove prilike došli smo svi zajedno, velikim trudom, radom, ogromnim ulaganjem i ogromnom podrškom navijača. Zato Vas ovim putem pozivamo da zajedničkim snagama i kupovinom donatorske karte za gore navedenu utakmicu, podržite Rođene u borbi za Evropu!

Donatorsku kartu možete kupiti putem Web shopa na linku https://fkvelez.ba/.../donatorska-karta-fk-velez-fk.../ , zatim putem Paypala ([email protected]), kao i putem žiro računa 102 714 000 000 5195.

Sutra (poslije 12 sati) karte će se moći kupiti i u klupskim prostorijama u Cernici na adresi Adema Buća 6. Podržimo naše Rođene, idemo zajedno do kraja... Mostar u srcu, Velež do groba - poručili su iz Veleža.