open-navfaktor-logo
search
Pred meč Lige nacija
Norveška otkazala trening zbog koronavirusa, i druge selekcije u problemima
Fudbalska reprezentacija Norveške u petak je otkazala trening nakon što je utvrđeno da je jedan od igrača pozitivan na koronavirus, prenosi Anadolu Agency (AA).
13.11.2020. u 13:42
get url
text

Iz Fudbalskog saveza Norveške nisu imenovali igrača, ali su kazali da se nalazi u samoizolaciji. Norveška bi u nedjelju trebala igrati duel Lige nacija protiv Rumunije u Bukureštu.

I drugi nacionalni timovi imaju dosta problema sa koronavirusom. Tako je danas iz tabora Švedske objaviljeno da je defanzivac Carl Starfelt pozitivan na COVID-19. Doktor reprezentacije Anders Valentin kazao je da Starfeltu "ide dobro" i da je izolovan u svojoj hotelskoj sobi.

Švedsku u subotu čeka ogled Lige nacija protiv Hrvatske u Stockholmu.

I Alan Browne, vezni fudbaler Republike Irske, pozitivan je na koronavirus, i to nakon što je sinoć odigrao svih 90 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Engleske.

Fudbalski savez Republike Irske saopćio je u petak da je Browne izolovan od ostatka ekipe, te da se niko ne smatra bliskim kontaktom. Istaknuto je da je ostatak reprezentacije bio negativan na testiranju uoči nedjeljne utakmice Lige nacija protiv Velsa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.