open-navfaktor-logo
search
Skandinavski derbi
Norveška nastavila da gazi: Još jedan domaćin Eura ostao bez polufinala
Norvežani su vodili cijelim tokom meča protiv Švedske i na kraju su apsolutno zasluženo slavili sa 23:20
19.01.2020. u 20:09
get url
text

Skandinavski derbi u drugom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva između Norveške i Švedske pripao jes svjetskim vice prvacima, rukometašima Norveške, rezultatom 23:20.

Norvežani su teže nego očekivano slavili u okršaju protiv komšija koje su u prošlom kolu doživjeli prravu rezultatsku katastrofu kada ih je Portugal porazio s 35:25.

VEZANI TEKST - Rukometaši Mađarske savladali Sloveniju i zakomplikovali situaciju u grupi 2

Danas je ekipe Kristjana Anderssena igrala mnogo bolje, no uprkos tome i velikoj podršci navijača u Malmeu, Šveđani nisu bili dovoljno jaki da bi nanijeli prvi poraz jednom od glavnih favorita za evropsko zlato.

Poslije prvih 30 minuta Norvežani su imali četiri gola prednosti (12:8), a prilično mali broj golovi govori o tome kako se igralo u odbrani na obje strane.

Norvežani su vodili cijelim tokom prvog dijela susreta, što se nastavilo i u drugom poluvremenu.

Na startu drugih 30 minuta Norveška je imala čak šest golova prednosti (15:9), što je i bila najveća prednost u ovom meču. Do kraja su igrači Christiana Berga u potpunosti kontrolisali utakmicu i na kraju slavili sa 23:20.

VEZANI TEKST - Island nije Švedska: Prvi poraz Portugala u drugoj grupnoj fazi

Ovim porazom Švedska je izgubila šanse da se nađe u polufinalu.

Sander Sagosen bio je prvo ime susreta sa osam golova, no procenat šuta nije nešto čim se može pohvaliti sjajni bek, jer je ka golu protivnika uputio čak 14 udaraca. Bolji od ostalih u švedskim redovima bio je Lucas Pella koji je postigao pet pogodaka iz šest pokušaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.