open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
"Norijadom" maturanti proslavili posljednji dan škole
Tačno u podne maturante je na glavnom zagrebačkom trgu, s kamiona na kojem je razglas, pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
22.05.2019. u 13:29
get url
text

 Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na tradicionalnoj "norijadi" okupilo se oko 5.000 maturanata odakle su krenuli prema Parku Bundek, a maturalne proslave održavaju se i u drugim hrvatskim gadovima i mjestima povodom posljednjeg dana srednjoškolskog obrazovanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Posipanje brašnom i kupanje u fontani Manduševac na Trgu bana Jelačića tradicija je zagrebačkih maturanata koji "norijadom" obilježavaju posljednji dan srednje škole.

Tačno u podne maturante je na glavnom zagrebačkom trgu, s kamiona na kojem je razglas, pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon čega se kamion Praškom ulicom polagano zaputio prema Parku Bundek gdje je za zagrebačke maturante organizirana zabava koja će trajati do 21 sat.

{$galerijaFotografija}

Ples uz muziku s razglasa, posipanje brašnom i kupanje u fontani Manduševac tradicija je zagrebačkih maturanata koji svake godine u maju velikim tulumom obilježavaju posljednji dan škole. Maturante uskoro očekuje i maturalna večer, a nakon toga slijedi ispit mature za kojeg se potrebno pripremiti i čije polaganje je obavezno za sve one koji na jesen namjeravaju upisati fakultet.

Niži razredi srednje škole u Hrvatskoj nastavu pohađaju do polovice juna.

Norijada - 22. 5. 2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.