Enver Zornić prošle je sedmice razriješen dužnosti direktora u Toplanama Sarajevo, a na poziciju vršioca dužnosti direktora imenovan je Berin Alagić na period do tri mjeseca. Nakon toga će Nadzorni odbor, u skladu sa zakonom i statutom, raspisati javni konkurs za ovu funkciju. 

Istovremeno Alagića je Nadzorni odbor zadužio da Zornića rasporedi na radno mjesto u Topanama koje odgovara njegovoj stručnoj spremi, a u skladu sa zakonom i propisima Toplana. 

Međutim, radnici negoduju zbog Zornićevog daljnjeg angažmana u Toplanama. Neki od njih javili su se našoj redakciji ističući kako je, prema njihovom mišljenju, Zornić u kratkom periodu povukao niz poteza koji su njima sporni. Između ostalog, smatraju problematičnim i zapošljavanje većeg broja novih radnika, a za šta su Toplane dobile saglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo na čijem je čelu Srđan Mandić (Naša stranka). Problematičnim smatraju i stimulacije koje su navodno dobili neki od uposlenika Toplana za vrijeme Zornićevog kratkog direktorovanja. 

Istovremeno, Zornić je ranije najavljivao tužbe u slučaju njegove smjene. Radnici koji su nas kontaktirali mišljenja su da će Zornić dobiti odštetu zbog smjene sa direktorske pozicije te da će istovremeno ostati uposlenik Toplana.