Nakon smjene

NO Toplana Sarajevo donio odluku da Zornić ostane raditi u preduzeću, radnici negoduju

Objavljeno: 21.10.2019. u 11:12

Radnici negoduju zbog Zornićevog daljnjeg angažmana u Toplanama

Enver Zornić prošle je sedmice razriješen dužnosti direktora u Toplanama Sarajevo, a na poziciju vršioca dužnosti direktora imenovan je Berin Alagić na period do tri mjeseca. Nakon toga će Nadzorni odbor, u skladu sa zakonom i statutom, raspisati javni konkurs za ovu funkciju. 

Istovremeno Alagića je Nadzorni odbor zadužio da Zornića rasporedi na radno mjesto u Topanama koje odgovara njegovoj stručnoj spremi, a u skladu sa zakonom i propisima Toplana. 

Međutim, radnici negoduju zbog Zornićevog daljnjeg angažmana u Toplanama. Neki od njih javili su se našoj redakciji ističući kako je, prema njihovom mišljenju, Zornić u kratkom periodu povukao niz poteza koji su njima sporni. Između ostalog, smatraju problematičnim i zapošljavanje većeg broja novih radnika, a za šta su Toplane dobile saglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo na čijem je čelu Srđan Mandić (Naša stranka). Problematičnim smatraju i stimulacije koje su navodno dobili neki od uposlenika Toplana za vrijeme Zornićevog kratkog direktorovanja. 

Istovremeno, Zornić je ranije najavljivao tužbe u slučaju njegove smjene. Radnici koji su nas kontaktirali mišljenja su da će Zornić dobiti odštetu zbog smjene sa direktorske pozicije te da će istovremeno ostati uposlenik Toplana. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije