open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
NK Široki Brijeg pred Vllazniju: Važno je izaći kao pobjednik iz dvije utakmice
Uoči prve utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Vllaznije u NK Široki Brijeg održana je konferencija za medije na kojoj su govorili šef stručnog štaba Toni Karačić, Mato Stanić i Alen Jurilj.
07.07.2021. u 12:42
get url
text

- Iza nas su dvije sedmice kvalitetnog rada i priprema za novu sezonu. Vjerujem da smo odradili sve kako treba, osvježili se i odmorili i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremni.

Ova utakmica bit će veliki izazov za nas, ali nadam se kako ćemo na kraju doći do pozitivnog rezultata. Ipak, treba naglasiti kako se sutra neće ništa riješiti, već je važno izaći kao ukupni pobjednik iz dvije utakmice, što je i naš cilj - rekao je Karačić.

S njim se slaže i Mato Stanić koji će u sutrašnjem dvoboju vjerovatno nositi i kapitensku traku.

- Imali smo i više nego dovoljno vremena za pripreme. Radili smo intenzivno, svaki dan po dva treninga i mislim da je to sasvim dovoljno. Dobro smo skautirali protivnika, znamo što nam je činiti i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Pogledao sam nekoliko utakmica, kvalitetni su čim igraju Evropu, a zamalo su bili i prvaci države. Ne vjerujem da će biti previše promjena, jer je trener ostao isti, ali sigurno nisu protivnik koji mi ne možemo proći - smatra Stanić.

Alen Jurilj je istakao kako ekipa s velikim nestprljenjem očekuje ovu utakmicu.

- Upoznali smo njihove mane i prednosti. Mislim kako smo dobili dosta teškog protivnika, ali isto tako protivnika kojega možemo proći. Nadam se kako će navijači doći u što većem broju nas podržati i vjerujem kako će dobro prezentirati Široki Brijeg i bh. fudbal u Evropi ove godine - kazao je Jurilj.

Medicinska služba ulaže maksimalne napore kako bi svi igrači bili spremni za utakmicu. Najviše upitnika ima oko nastupa kapitena Bože Muse. Utakmica na Pecari počinje u 21 sat uz direktan TV prijenos na ArenaSportu.
Pravdu će dijeliti ruski sudija Aleksei Matyunin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.