open-navfaktor-logo
search
Zahvalili fudbalerima
NK Čelik: Ko je oprostio dugove, a ko "namirisao" novac?
Zenički Čelik danas se zahvalio brojnim fudbalerima koji su imali razumijevanje za stanje u kojem se klub nalazi i koji su se odrekli jednog dijela potraživanja.
04.09.2020. u 14:47
get url
text

- Našom zadnjom analizom zatekli smo potraživanja prema igračima u vrijednosti od 1,270,744 KM, radnoj zajednici i trenerima 152,340.00 KM. Dogovoreni iznosi, koje smo morali iznijeti na sjednici Gradskog vijeća su dijelom pali u vodu, jer prva uplata nije bila na vrijeme, zbog čega je i Upravni odbor  podnio ostavku. Kako god, UO i pregovarački tim NK Čelik nisu prestali sa radom te smo kontaktirali i još preostalih 45 igrača kojima NK Čelik duguje, 11 članova radne zajednice i sedam trenera, a stizali su nam i novi iznosi. To nas nije poljuljalo i sa nekima smo našli zajedničku riječ, sa nekima ne - poručili su iz Čelika i zahvalli sljedećim igračima: Salčinović Fenan, Ajdin Mahmutović, Nurković Adis, Vrhovac Vedran, Sejmen Hanan, Žuna Selim, Karajbić Fikret, Aldin Šišić, Šehić Haris, Horić Kenan, Čubara Almir, Klarić Sanin, Gavrić Nikola, Mešić Mirnes, Bjeloš Nikola, Mehić Mahir, Vardo Harun, Sivac Eldar, Bajraktarević Semir, Pavlović Bojan, Aganspahić Almir, Perišić Marko.

Njima su uplaćeni dogovoreni iznosi, osim onih koji su oprostili. Rečeno je da je s Almirom Seferovićem sklopljen sporazum jučer. Nakon dugo vremena je, tvrde s Bilinog polja, prvi put isplaćena radna zajednica, osim dvije osobe s kojima nije pronađena zajednička riječ.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Čelik opet pred blokadom, novo rukovodstvo čeka ozbiljan zadatak

- Nismo tražili od svakog da oprosti cjelokupna dugovanja, tražili smo zajedničku riječ i partnera u svakom. Neki nisu htjeli razgovarati i to oni od kojih nismo očekivali takav odgovor. Kako god, mi opet pozivamo igrače s kojima je postojao prethodni dogovor, da ga realizujemo i zajedno skinemo mrenu s očiju NK Čelik, kako bi u konačnici progledao. Ima i onih koji su promijenili svoje mišljenje i namirisali novac zaboravljajući činjenicu da trebamo uklopiti dug koji je i tri puta veći od uplaćenog iznosa. Da li je naša greška što smo transparentni? Da li je naša greška što želimo spasiti klub od gašenja? Nikad !

Kompletno saopćenje NK Čelik pročitajte OVDJE.

Skupština kluba zakazana je za 8. septembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.