open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Zeničana
NK Čelik: Gradska uprava protivzakonito zadržala 92.549 KM, može li jadnije od ovoga?
"Rat" između NK Čelik i Gradske uprave Zenice, traje već mjesecima, a saopćenjem za javnost danas se oglasio sa Bilinog polja.
23.06.2021. u 13:09
get url
text

Čelik navodi kako je opet prekršen sporazum koji je postignut, napominju kako su kažnjeni sa 500 KM, te se pitaju "može li jadnije od ovoga"?

Saopćenje NK Čelik prenosimo u cijelosti:

- Javnost već mjesecima svjedoči neprijateljskom odnosu Gradske uprave Grada Zenica prema jednom od preostalih simbola našega grada zbog čega su navijači Čelika i organizovali masovne proteste koji su se održali u subotu 19. juna 2021. godine.

Kršenjem potpisanog sporazuma Gradska uprava je do sada protuzakonito zadržala 92.549,00 KM koje pripadaju našem klubu, zbog čega je rukovodstvo NK Čelik Zenica bilo primorano i podići tužbu protiv Grada Zenica.

Pored navedenog, svjedočili smo i kršenju još jednog ugovora između Grada Zenica i NK Čelik kroz propali pokušaj iznajmljivanja stadiona Bilino polje FK Mladost Doboj Kakanj bez neophodne saglasnosti NK Čelik.

Takvim odnosom aktuelna Gradska uprava je od našega grada napravila grad slučaj o čemu priča cijeli region i s nevjericom posmatra "šta se dešava u Zenici".
Kršenje dva obavezujuća dokumenta od strane Grada Zenica je praćeno konstantnim omalovažavanjem našeg kluba i njegovih navijača od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića kroz najave jednostranih raskida ugovora, nazivanje rukovodstva i navijača Čelika "huliganima", izmjene odluka Gradskog vijeća, vrijeđanje inteligencije građana Zenice kroz iznošenje "razloga" za nepoštivanje sporazuma, konstantno spinovanje, bježanje od odgovornosti za angažman Aydina Olguna u klubu, izjave da iza našega rada stoje politički motivi, šutnju na poruke s masovnih protesta koji su se održali upravo zbog njegovog odnosa prema jednom on najvažnijih simbola grada kojim on upravlja.

Kada se pomisli da je odnos Grada Zenica prema Čeliku dotakao samo moralno i političko dno, stigne demant u vidu slanja prekršajnog naloga u iznosu 500 KM od strane Komunalne inspekcije Grada Zenica zbog lijepljenja plakata na površinama koje nisu predviđeni za to.

Zahvaljujemo se brojnim navijačima koji su ponudili da plate ovu kaznu, ali za to nema potrebe jer će i ovaj predmet završiti na Sudu kojeg će klub dobiti, baš kao i onaj za kršenje Sporazuma.

Ostaje samo pitanje može li jadnije od ovoga?! - pitaju se u NK Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.