open-navfaktor-logo
search
Novi plan
Njemački stručnjak od ljeta trener Radeta Krunića?
Njemački medij objavio je kako je Rangnick, za razliku od ponude koju je imao od Evertona, itekako zainteresovan za dolazak na San Siro
20.12.2019. u 08:33
get url
text

Tek što je demantovao kontakte sa Manchester Unitedom pojavila se informacija da bi Ralf Rangnick uskoro mogao dobiti posao u Milanu. Kako piše njemački Bild, bivši trener Hoffenheima, koji trenutno radi kao globalni šef Red Bulla, od januara bi, navodno, trebao preuzeti poziciju sportskog direktora Rossonera, a od ljeta "upasti" na trenersku poziciju.

Plan je da Rangnick pomogne klubu bh. reprezentativca Radeta Krunića da izađe iz krize, i to kao savjetnik, a potom bi od ljeta sa funkcije sportskog direktora trebao biti promovisan u šefa stručnog štaba.

Njemački medij objavio je kako je Rangnick, za razliku od ponude koju je imao od Evertona, itekako zainteresovan za dolazak na San Siro.

No, pitanje je koliko bi se nekadašnji trener Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića brzo navikao na rad u Italiji jer, kako je i sam nedavno rekao, poznavanje jezika je jako važno za uspješan rad.

- Razgovor je jako važan u svakodnevnom poslu, osim možda kada ste selektor. Ipak, kao trener u jednoj od pet najjačih liga Evrope mora se poznavati jezik - kazao je u nedavno Rangnick u razgovoru za Sky.

Milan se poslije nekompletnog 17. kola Serie A nalazi na desetoj pociji sa 21 bodom, a loše igre u dosadašnjem dijelu sezone već su rezultirale jednom trenerskom smjenom, Stefano Pioli naslijedio je Marca Giampaola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.