open-navfaktor-logo
search
Pred duel s Hrvatima
Njemački mediji savjetuju rukometaše: Večeras u svlačionici zaključajte Duvnjaka
Drugi krug takmičenja na Euru Hrvati su otvorili pobjedom nad Austrijom, dok je Njemačka u istom kolu bila bolja od Bjelorusije
18.01.2020. u 15:06
get url
text

Najzanimljiviji duel drugog kola druge grupne faze Evropskog prvenstva za rukometaše, makar kada je riječ o mečevima koji se igraju danas, svakako je susret između reprezentacija Hrvatske i Njemačke.

Hrvati su u četiri dosadašnja susreta upisali isto toliko pobjeda, dok Nijemci imaju omjer od tri trijumfa i jednog poraza.

Drugi krug takmičenja na Euru Hrvati su otvorili pobjedom nad Austrijom, dok je Njemačka u istom kolu bila bolja od Bjelorusije.

Na ovom susretu desio se i mali gaf u njemačkoj selekciji. Naime, reprezentativac Njemačke Julius Kühn na poluvremenu je ostao zaključan u svlačionici. Srećom osiguranje je brzo reagovalo na lupanje iz svlačionice, pa se Kühn prikljjučio svojim saigračima.

Za sve je kriva Nane S., timski supervizor njemačke selekcije, koja nije primijetila da je Kühn bio u toaletu. Zbog ovog malog gafa Bild se u najavi utakmice s Hrvatskom našalio na račun svoje reprezentacije napisavši da se nada da će večeras u svlačionici zaključati Domagoja Duvnjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.