open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik Kijeva
Njemačka šalje Ukrajini 5.000 kaciga; Kličko: To je šala, šta je sljedeće, jastuci?
Njemačka šalje Ukrajini 5.000 vojnih kaciga što je jasna poruka da stoji uz nju, najavila je u srijedu ministrica obrane Christine Lambrecht, no Ukrajina koja očekuje veliku pomoć Zapada u slučaju ruske agresije smatra najave iz Berlina čistom simbolikom.
26.01.2022. u 16:54
get url
text
Vitalij Kličko

- To je vrlo jasna poruka, mi smo uz vas - najavila je Lambrecht.

Berlin je odbijao isporuke oružja Ukrajini. Ukrajinski ambasador u Berlinu Andrij Melni, kritizirao je odluku njemačke vlade nazvavši je "simboličnom gestom".

- To je tek kap u moru. Nije čak ni utješna nagrada. Ukrajina očekuje da savezna vlada (svoje stajalište) okrene za 180 stepeni, očekuje istinsku promjenu paradigme rekao je. Ukrajina traži velike isporuke oružja, slične onima kakve su obećale Sjedinjene Države, Velika Britanija i baltičke zemlje, potrebne za obranu od moguće ruske invazije - rekao je Melni za njemačku agenciju dpa.

Gradonačelnik Kijeva, bivši bokserski prvak Vitalij Kličko, nazvao je njemački dar šalom.

- Ostao sam bez riječi na ponašanje njemačke vlade. Ministarstvo obrane očito nije shvatilo da je nasuprot nama savršeno opremljena ruska vojska koja može početi drugu invaziju na Ukrajinu u bilo kojem trenutku. Kakvu će nam sljedeću pomoć Njemačka poslati? Možda jastuke? - rekao je Kličkov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.